Harrasteryhmät – Yleisiä ohjeita

 

Yleisiä ohjeita


Harjoitukset koostuvat lämmittelystä, venyttelystä, voimaharjoittelusta, perusvoimistelusta ja telineharjoituksista. Mitä pienemmistä lapsista on kyse, sitä leikinomaisempaa harjoittelu on.

Harjoituksiin saapuminen


Harjoituksiin tulee saapua hyvissä ajoin siten, että vaatteet on vaihdettu valmiiksi ja on aikaa käydä tarvittaessa vessassa.

Liikuntamyllyssä valmentaja hakee lapset hallin aulasta, Kisahallissa kokoonnutaan voimistelualueen portin luona hallin sisällä. Voimistelualueelle ei saa mennä ennen harjoitusten alkua.

Harjoitusten loputtua valmentaja tuo lapset samaan paikkaan takaisin. Olethan ajoissa hakemassa lapsia, sillä valmentajalla alkaa usein heti seuraava tunti. Voimistelualueelle ei saa jäädä leikkimään.

Vaatetus


Sopivin vaatetus harjoituksiin on voimistelupuku (ja pitkät tai lyhyet trikoot), myös t-paita tms. käy. Huomioittehan että vaatteissa on mukava ja helppo liikkua eivätkä ne rajoita voimistelijan harjoittelua. Paljaat jalat ovat turvallisuuden kannalta parhaat, puomeilla tehtäessä on sukat ja tossut otettava aina pois jalasta harjoittelun ajaksi. Mukaan kannattaa pakata aina myös vesipullo.

Pitkien hiusten tulee olla kiinni ja kellot ja korut otetaan turvallisuussyistä pois. Vaatteita tai henkilökohtaista omaisuutta ei kannata jättää pukuhuoneisiin. Halleilla on omalla lukolla toimivia kaappeja, joihin tavarat voi jättää. Toivomme, että vanhemmat huolehtivat, että lapset ovat käyneet vessassa ennen harjoituksia ja syöneet etukäteen riittävästi.

Harjoitusrauha lapsille


Toivomme, että vanhemmat ovat harjoitusten aikana poissa lasten näköpiiristä, sillä muuten lapset keskittyvät helposti vanhempien huomion kalasteluun. Vanhempien läsnäolo voi myös häiritä valmentajan työrauhaa. Liikuntamyllyssä vanhemmilla ei ole pääsyä voimistelualueelle ilman erikoislupaa. Kisahallin parvi ei myöskään ole katsomo eikä sinne saa jäädä harjoitusten ajaksi odottamaan.

Poikkeuksena ovat ihan pienet lapset, jotka voivat ensimmäisillä kerroilla tuntea itsensä turvattomiksi ilman vanhemman läsnäoloa. Toivomme kuitenkin, että myös tällöin valmentajalle annetaan työrauha ja lasten keskittymistä harjoituksiin ei häiritä.

Liikuntaviraston käytännön mukaan vanhempien tulee maksaa hallin kertamaksu, jos he jäävät halleihin lasten harjoitusten ajaksi. Lasten vieminen ja hakeminen yllä ilmoitetuista kohteista on kuitenkin sallittua.

Pyrimme pitämään avoimia harjoituksia mahdollisuuksien mukaan, jolloin vanhemmat pääsevät mukaan jumppatunneillemme. Näistä ilmoitamme aina erikseen.

Ilmoita poissaolosta


Valmentajalle tulee ilmoittaa, jos lapsi ei pääse harjoituksiin (varsinkin, jos on kyse pidemmästä poissaolosta). Samoin valmentajan tulee tietää lapsen mahdollisista vaivoista tai sairauksista tai muista huomioon otettavista asioista. Ethän tuo lastasi harjoituksiin, jos epäilet hänen olevan kipeä!