Telinevoimistelu – Kilparyhmät

Telinevoimistelun kilparyhmät


Telinevoimistelu on vanha laji, joka oli mukana jo ensimmäisissä olympiakisoissa. Nykyiseen muotoonsa naisten telinevoimistelu vakiintui 1950-luvulla. Naisten telinevoimistelussa kilpaillaan neljällä telineellä: hyppy, nojapuut, puomi ja permanto.

Seurassamme on mahdollista harrastaa telinevoimistelua kahdenlaisissa kilparyhmissä: harrastekilpa- ja kilparyhmissä. Kaikki voimistelijat osallistuvat Voimisteluliiton kilpailuihin, mutta harrastekilparyhmissämme voi halutessaan harjoitella osallistumatta kilpailutoimintaan. Myös leiritoiminta kuuluu osana kilparyhmiemme harjoittelua.

Kilparyhmissä harjoittelu on erittäin tavoitteellista, ja harjoitusmäärät kasvavat johdonmukaisesti. Tämä vaatii voimistelijalta ja koko perheeltä sitoutumista pitkäjänteiseen harjoitteluun ja harjoitusmääriin. Kilparyhmämme harjoittelevat määrällisesti enemmän ja tavoitteellisemmin, kuin harrastekilparyhmämme. Kilpavoimistelijoitamme kuuluu Voimisteluliiton leirityksiin Alueminorit ja Minorit.

Harrastekilparyhmissä harjoittelu lähtee voimistelijan omasta halusta harjoitella ja opetella uutta. Haki-ryhmämme harjoittelevat ikänsä ja taitotasonsa mukaan useamman kerran viikossa. Harjoituksissa on tärkeää voimistelijan omat tavoitteet ja voimistelun ilo, sekä omalla tasolla kehittyminen.

Seuran edustusasut


Voimistelijat käyttävät kilpailuissa seuran kilpailupukua, joita tilataan tarpeen mukaan. B-C-luokkien voimistelijoilla on käytössä hihaton kilpailupuku, jonka jälkeen siirrytään käyttämään pitkähihaista pukua. Seuraverkkarit ja muut oheistuotteet uudistetaan syksyn 2018 aikana.

Kilpa- ja harrastekilparyhmien kustannuksista


Kilpa- ja harrastekilparyhmillä on kolme laskutuskautta (syyskuu-joulukuu, tammikuu-huhtikuu, toukokuu-elokuu). Harjoitusmaksujen lisäksi kilparyhmillä tulee kustannuksia esimerkiksi

  • kilpailumaksuista
  • mahdollisista seuran omista tai Voimisteluliiton edustusleireistä
  • mahdollisista ryhmän ulkopuolisen valmentajan pitämistä erityistunneista (esimerkiksi baletti)
  • seuran edustusasuista
 

Ryhmätiedustelut

Ryhmäkyselyt ensisijaisesti sähköpostitse: toimisto@alppilansalamat.fi